26. joulukuuta 2014

Peikon toinen lukumaraton

Päätin yhtäkkiä yllättäen aloittaa lukumaratonin. Olen pyörinyt tänään koko päivän vailla mitään järkevää tekemistä (pelistäkin loppuivat juoneen liittyvät tehtävät jo eilen, tänään olen juossut ympäriinsä ja keräillyt kivenkappaleita o.=). Päätimme isännän kanssa joulun kunniaksi kasata palapelin (se varsinainen joulun pyhiä varten hankittu leijonapalapeli kasattiin jo viime viikolla, joten piti ostaa uusi), mutta 500 palan palapeliin upposi meiltä kahdelta vain tunnin verran. Palapelin kasaaminen virkisti aivoja kuitenkin sen verran, että nyt tekee taas mieli istua alas ja lukea! Aloitan nyt ja aikaa on huomiseen klo 22.00 asti, eli 24 tuntia tiukkaa maratoonausta! Josko tällä kertaa sujuisi paremmin kuin viimeksi, jolloin tulos jäi melko köyhäksi. Päivittelen tähän tunnelmia matkan varrelta.

Luettavista sanottakoon sen verran, että keräsin lukujonosta (joka on melkoinen) kaikki ohuet ja ohuenlaiset kirjat pinoon, jonka aion lukea järjestyksessä mikäli kiinnostaa, epäjärjestyksessä mikäli jokin noista ei sytytä. Sattuneesta syystä kaikki kirjat ovat myös nuortenkirjoja. Taukoa maratoonauksesta pidän aina bloggauksen verran kirjojen välissä. Pinossa on nyt kuusi kirjaa, katsotaan kuinka peikon käy! Maraton alkaa N... Y... T... NYT!

01:01 Ensimmäinen kirja kuudesta luettu! Reija Kaskiahon Nikottelua kertoo Nikosta, joka on harvinaisen sinut itsensä kanssa, mutta ympäristöllä tuntuu olevan vaikeuksia käyttäytyä ihmisiksi. Hauska kirja! Taidan ajastaa varsinaiset blogipostaukset myöhemmälle, niin pysyy tämä nyt edes hetken ylimpänä. Tein tuossa joulutorttujakin iltapalaksi ja mietin hetken, josko hakisin viltin tähän sohvalle. Ei pidä tehdä oloaan liian mukavaksi, muuten käy köpelösti ja nukahtaa ennen aikojaan!

01:17 Kaskiahon kirjasta on nyt blogattu ja ajastettu sunnuntaille! Seuraavaksi ajattelin napata käteen Etsijät : novelleja nuorille. Pohdittiin tuossa kesällä, että olisi hyvä kun lukudiplomissa olisi vähän novellejakin ja tämän keräsin silloin käteen. Se on odotellut kärsivällisesti vuoroaan ja nyt, vihdoinkin, se sen saa!

02:16 Etsijöitä on takana 78 sivua ja nyt täytyy luovuttaa! Tähän väliin tirsat ja aamulla jatkuu taas kun jaksaa keskittyä lukemiseen. :3

09:58 Hyvin nukutun yön jälkeen kelpaa jatkaa! Etsijöitä on jäljellä aika tasan puolet, jonka jälkeen suunnataan road tripille. Aamupalaksi voisin keitellä kahvin ja syödä yöllisiä joulutorttuja. Tästä se taas lähtee! Vielä 12 tuntia aikaa, eikun töppöstä toisen eteen.

11:50 Etsijät luettu, nyt kirjoitan siitä bloggauksen ja sitten painun kahvinkeittoon. Joulutortut tuli jo syötyä, mutta kenties kahville voisi tekaista vaikka voileivät kaveriksi. Seuraava kirja olisikin sitten Jukka-Pekka Palviaisen Perjantai on hyvä päivä lähteä.

12:56 Huhhuh, novellikokoelmista kirjoittaminen käy ihan työstä! Nyt voisin lounastaa (kahvikin jäi juomatta, joskos sitä jälkipalaksi sitten..) ja aloitella seuraavaa kirjaa.

14:57 Perjantai on hyvä päivä lähteä on nyt luettu! Istuskellaan isännän kanssa sohvalla peiton alla ja syödään juustonaksuja syömäpuikoilla (ehkä paras idea ikinä, sormet eivät tahmaannu!). Kahvi odottelee juomistaan ja seuraava kirja on Siiri Enorannan Nukkuu lapsi viallinen. Sitä ennen kuitenkin bloggaan vielä Palviaisen kirjan ja kenties hörpin sen kahvin, kun sitä on tässä jo pidemmän aikaa valmisteltu. :D

15:52 Nyt vasta pääsin aloittamaan Enorannan kirjan! Onpas tässä pieni teksti, hm..

18:04 Nukkuu lapsi viallinen on nyt luettu. Aika koskettava tarina, vaikken ihan hirveästi jumalista ja enkeleistä perustakaan. Seuraavana olisikin sitten heppakirja, nimittäin Arja Puikkosen Vastalaukkaa. Vielä neljä tuntia hyvää lukuaikaa jäljellä, noinkohan ehtisin vielä kaksi kirjaa kun nämä ovat niin ohuitakin..

18:58 Oho, pieni juttelutuokio kaverin kanssa venähtikin tunnin mittaiseksi. Nyt jatkuu Vastalaukalla!

19:55 Koiralenkki ei auttanut yhtään! Nyt alkaa tuntumaan jo siltä, että olisi kiva tehdä muutakin kuin lukea. Ehkä se johtuu tuosta kirjasta. Ketä kiinnostaa, mitä joku piloille hemmoteltu miljonäärinpentu keksii? Tavaraa sataa taivaasta ja isi ostaa upouuden talon Espoosta merinäköalalla tuosta noin vaan, humps. Hmph.

22:00 Siinä se nyt on! Tuloksena yhteensä 4 ja 2/3 kirjaa, 794 sivua. Ajattelin tosin vielä tänään lukea tuon Vastalaukan loppuun, ihan vain lopettamisen vuoksi. Ajastin huomiselle kaikki tämän ja eilisen päivän bloggaukset näistä kirjoista. Ilmoille ne ilmestyvät tunnin välein alkaen klo 10.00. Olipas hauskaa maratoonata, kun sai aikaiseksikin jotain! Nyt aion tehdä vähäsen palapeliä ja huolehtia koirasta, joka on jostain kehittänyt itselleen mahapöpön. Rassukka. <3

00:41 Mitäs se nyt vielä? :o Meinasin tässä vain, että kun nyt rukkaan nuita tilastoja tältä vuodelta, niin laitankin nuo tekstit esiin jo nyt! Saan sitten tilastot valmiiksi ja loput kirjat voinkin ajastaa ensi vuodelle. Saan sitten vähän etu(ilu)matkaa ensi vuoden 30,000 tavoitteeseen! ~.n

2 kommenttia:

 1. Hyvää maratonia!

  Saatko ihan oikeasti blogattua kirjasta vartissa? :o Miten ihmeessä keksit niin nopeasti hyvää sanottavaa? Jos kirjoitat normaalistikin bloggauksesi noin lyhyessä ajassa, olet ilmeisen lahjakas bloggaaja, koska bloggauksesi ovat aina tosi hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yleensä hirveästi mieti, mitä kirjoitan, mutta toisaalta bloggauksissani on päällimäisenä yleensä se, miltä kirjan lukeminen tuntui tai millaisia tuntemuksia se muutoin herätti. Omasta kokemuksesta on yleensä helppo kirjoittaa, teknisistä seikoista en osaa sanoa yleensä juuta tai jaata, joten jos sellainen tulee ajankohtaiseksi, joudun miettimään ihan tosissani. :D Kirjoitan tätä blogia edelleen, kaikkien näiden vuosien jälkeen, vain itselleni (vaikka on tosi ihanaa, kun näitä luetaan ja kommentoidaan, enkä olisi arvannut, että bloggamisessa on sosiaalinen puoli ja että tykkäisin siitä näin paljon silloin kun alkujaan aloitin) eikä itseensä tarvitse tehdä vaikutusta. Sitä paitsi kirjoista puhuminen ja niistä kirjoittaminen on todella hauskaa. <3

   Kiitos kehusta, en harrasta myöskään minkäänlaista oikolukua, joten pelkään aina jäljen olevan sen mukainen! Hienoa kuulla, etten olekaan ihan huono, se kun tuntuu olevan suomalaisessa selkäytimessä aina oletusarvona. <3

   Poista

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n