7. joulukuuta 2013

Kirjabloggareiden joulukalenterin 7. luukku

Kirjabloggaajien seitsemännessä, itsenäisyyspäivän juhlien jälkeisessä luukussa rentoudutaan ja otetaan vähän taukoa joulusta. Eikö siitä nyt ole jo vouhotettu tarpeeksi? Nyt annankin lukijalle luvan unohtaa hetkeksi joulun ja sen tuoman kiireen, ahdistuksen ja stressin. Mikäli itsenäisyyspäivän juhliminen venyi pitkäksi, niin ei hätää; tässä luukussa annetaan aivoille lomaa. Nyt keskitytään koiranpentuihin!


Eilen meille muutti uusi asukki, paimensukuinen suomenlapinkoira Hurja (nimetty kenenkäs muunkaan kuin Putkinotkon portaiden alla asuvan sekarotuisen - mutta valtavan ihanan - piskin mukaan). Hurja on oikein erinomainen harhautus joulusta. Harkitsin useampaan kertaan osallistumista tähän joulukalenteriin, sillä minulle joulu on aina tarkoittanut sukulaisten luona hengiltä tylsistymistä ja ikävien jouluruokien karttelua (joulukinkku, hrr). Päätin kuitenkin ottaa osaa, sillä tämä antaa hyvän tilaisuuden koittaa keksiä syitä joulusta tykkäämiseen (tämä luukku sopinee siis parhaiten sellaisille ihmisille, jotka tykkäävät koiranpennuista, mutta eivät niinkään joulusta, vaikka ehkä haluaisivat).


Ensinnäkin joulu antaa ansaitun tauon arjen puurtamisesta. Se hiljentää tienoot ja saa ihmiset vetäytymään omiin koloihinsa nauttimaan omista perinteistään. Täällä satoi tänään ensilumi, joka sekin pehmentää vähän maisemaa ja helpottaa talven tuomaa kurjuuden tunnetta. Uskoisin, että meitä muumeja on muitakin. Tiedättehän; kun ilta pitenee ja päivät lyhenevät, niin tuntuu kuin ihmisellä täytyisi olla oikeus vetäytyä muumien tavoin talviunille ja herätä vasta keväällä uuteen eloon. Lomalla ehtii tekemään sitten kaikkea sellaista, mihin muuten ei ole aikaa, vaikkei joulua tahtoisikaan sen perinteisimmässä muodossa viettää.


Toisekseen joulusta tekee maukkaan myös hirvestä tai porosta valmistettu karjalanpaistiliemi sekoitettuna porkkanalaatikkoon tai perunamuusiin. Tätä varmaan tarjoillaan meillä koirillekin joulun kunniaksi ainakin yhtenä iltana, vaikka eivätpä nämä karvanaamat mistään joulusta mitään piittaa.

Kolmanneksi ulkona paukkuva pakkanen antaa hyvän tekosyyn käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle, nautiskelemaan vaikka Hugh Howeyn Siilosta tai J.K. Johanssonin Laurasta, molemmat jotka kuulunevat ainakin Lukevan peikon joululomaan.

Neljäntenä vielä kiinalainen ruoka ja lumisota koirien kanssa kruunaavat minkä tahansa juhlan, mutta erityisesti joulun!


Kirjabloggareiden edellinen luukku löytyy Kirjallisena. Minna -blogista ja huominen luukku aukeaa Tarukirja -blogissa.

Antoisaa joulun odotusta siitä pitäville sekä hyvää anti-joulua kaikille kaltaisilleni joulukammoisille toivottelevat Hurja, Remi sekä se lukeva peikko! Kyllä joulusta voi nauttia, vaikkei siitä pitäisikään.

24 kommenttia:

 1. Olipa mukavan rauhaisaa menoa! Tänään kuitenkin aiomme suunnata läheiseen kaupunkiin, kuten n. 50 000 muutakin sen asukasta...veronpalautukset! Kaupat eilen kiinni!! Joulu!!! :D

  Oikein ihanaa joulua Sinulle!

  P.S. Sinulla on päällä kommenttien sanavarmistus. Se on todella ärsyttävä, eli jos et pidä sitä välttämättömänä, se kannattaa poistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip! Kiitos kun sanoit! Olen elänyt tähän saakka täysin siinä luulossa, että kommenteissa on pelkkä tarkistus eikä tuota raivostuttavaa sanatarkistusta.

   Vaan pitäkää te hauskaa kaupungin tungoksessa! :D Hyvää joulua sinnekin!

   Poista
 2. Ihania koirakuvia, tosi söötti tuo uusi pentu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Erityisen soma se on kun se nukkuu, eli toistaiseksi vielä lähes koko ajan. :D Katsotaan jahka se siitä kasvaa ja alkaa tuhoamaan paikkoja. :D

   Poista
 3. Voi miten ihana pieni eläin! Valloittava kertakaikkiaan. <3

  Minä olen ihan täynnä joulua, ja innolla aukaisen joulukalenterini luukkuja joka päivä. Khihhihih, olen ihan joulutonttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että jouluihmisiä on! <3 Joulu saisi vain olla vähän vähemmän kaupallinen ja enemmän sellainen tunnelmointijuhla, minusta. :) Silti! Hyvää joulua sinne!

   Poista
 4. Suomenlapinkoirat ovat kertakaikkiaan suloisia. Ja täysikasvuisina todellisia rautahermoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen tullut ymmärtäneeksi. :) Pitkään tätä harkittiinkin ja nyt kun se pyörii tuossa niin ei kyllä kaduta. <3

   Poista
 5. Oi mikä söpöliini teille on muuttanut! :) Hyvää joulunodotusta ja ihania hetkiä pienoisen kanssa!

  VastaaPoista
 6. Tämä oli minulle oikein sopiva luukku. Kiitos. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän jouluhössötys kiinnostaa. Ehkä sitten taas joskus, jos on lapsenlapsia ...
  Mutta koirat <3
  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat! <3 Tuo kakru on kyllä paras joululahja vuosiin. Ei taida olla rauhallisesta joulusta tietoakaan täällä päässä..

   Poista
 7. Hurjan ihana Hurja. <3 Ja kiva luukku, joulukammoisuudestasi huolimatta aika jouluinen. :)

  Minä en ole varsinaisesti jouluihminen - lapsettomana vuorotyöläisenä olen useimmiten joulut töissä, niin kuin tänäkin vuonna - mutta minulle joulu ja sen alusaika on semmoista rauhoittumisen aikaa. En hössötä, karttelen kauppoja (joululahjatkin tilaan netistä tai teen itse), ja lähinnä vain keskityn polttelemaan kynttilöitä, juomaan glögiä, ja nauttimaan hyvistä kirjoista, herkuista ja joulukukkasista. Tulee se joulu vähemmälläkin riehumisella, on tullut joka vuosi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulussa on parasta juurikin tuo kun kaikki rauhoittuvat tahoilleen ja siinä on sitten itselläkin mahdollisuus vähän hengähtää. :) Jos vaikka saisi lukujonoa vähän purettua.. :D

   Poista
 8. Voi mikä ihana söpöliini, mukavaa joulunaikaa itsellesi ja pennulle myös :)

  VastaaPoista
 9. Ihana koiruli kerta kaikkiaan! Tämä päivä on ollutkin joulutaukopäivä. Mutta huomenna varmaan palataan hössöttämään, jos ei muuta, niin leipomaan. Eniten kuitenkin odotan joulun lukuhetkiä. Lasten riemu on tietysti nähtävä ja koettava, mutta sitten kun talo hiljenee, voi lukea vaikka koko yön... Hieno nimi koiralla! Putkinotko on niin hieno kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulussa parhautta on nimenomaan tuo hiljaisuus. On hyvä syy rauhoittua ja keskittyä hetkeksi vain itseensä kun on ensin viettänyt aikaa perheen kanssa. :) Hyviä joulun lukuhetkiä sinulle!

   Poista
 10. Suloinen Hurja-pentu, onnea uudesta perheenjäsenestä! Muumien talviunien perään olen minäkin haikaillut; tämän pitkä; rauhallinen viikonloppu teki hyvää ja parin viikon päästä pääseekin kunnolla kääritymään pesän lämpöön jouluherkkujen ja -kirjojen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä vaan olisi ihanaa kääriytyä talveksi peittoon ja herätä keväällä joskus syöpöttelemään Muumimamman vaapukkahilloa. <3 Oikein lämpöistä joulua ja hyviä lukuhetkiä! :)

   Poista
 11. Voi mikä söpöläinen tuo Hurja <3

  Jouluvastaisuudestasi huolimatta sinun joulukalenteripostauksesi henki mukavaa joulutunnelmaa :) Rauhallista ja stressitöntä joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja oikein hyvää joulua sinullekin! Tämä joulukalenteripostaus oli minulle hyvä syy tutkiskella omaa asennettani jouluun ja sen viettoon, sekä etsiä hyviä juttuja joulunajasta joka tuntuu tuottavan lähinnä kiireisiä, stressaantuneita ihmisiä. Löytyihän niitä syitä sitten kun kerran lähti penkomaan. :)

   Poista

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n