19. huhtikuuta 2013

Muutoksen tuulet - Tämä ei ole kirja :D

Notko, se lukeva peikko on pyristellyt jo hetken kirjablogien ihmeellisessä maailmassa, mutta joitakuita ei vain ole tarkoitettu uimaan isoissa vesissä. Ei se mitään, aion edelleen jatkaa, mutta aion tehdä joitakin muutoksia. Olen katsellut muita kirjablogeja (no okei, lähinnä Morren maailmaa =_=;) ja poden nyt suurta alemmuudentuntoa. Morrella on paljon kaikkea hienoa ja hän lukeekin paljon enemmän, lisäksi hän näyttäisi olevan paljon järjestelmällisempi ihminenkin. Aion nyt joka tapauksessa ottaa mestarista mallia (siis jos jonkun blogitekstissä on useampi kymmenen kommenttia niin sanoisin jo mestariksi, varsinkin kun on kirjallisuudesta kyse) ja muokata vähän tätä blogini ulkoasua ja tekstien asettelua. Aion silti edelleen kirjoittaa tekstit englanniksi ja suomeksi, ja edelleen vain omasta näkökulmastani ja muita huomioimatta, mutta toivottavasti vähän miellyttävämmän näköisesti. En myöskään ole aiemmin hirveästi piitannut tekijänoikeuksista (köh), mutta jo muutamassa edellisessä viestissäni olen käyttänyt itseottamiani kuvia. Koitan saada tähän blogiin mahdollisimman pian enemmän järkeä, kommentoikaa jos on ideoita/toiveita.

// Päivitys!

- Jatkossa kaikki blogipostaukset tulevat olemaan suomeksi. Vaikka luen sekä suomeksi että englanniksi, tuntuu ehkä yhdenmukaisemmalta kirjoittaa vain yhdellä kielellä, onhan sivulla kuitenkin muuten lähes kaikki suomeksi.

- En aio kiristää tahtia. Lukeminen on minulle harrastus enkä tahdo ottaa paineita siitä. Bloggaaminen ei saa viedä minulta lukemisen nautintoa ihan niin kuin ei mikään muukaan (opinnäytetyö lähestulkoon tappoi innostukseni, ainakin nuorten angsatuskirjoihin).

- Aion siivota tuon typerän tag-pilven. Monessa eri blogissa (tsihi, laajensin Morren maailmasta muun muassa blogeihin Kaiken voi lukea, Kirjainten virrassa, Sallan lukupäiväkirja ja uppoa hetkeen) tagit on lajiteltu tai sitten teksteihin on ns. asiasanojen sijaan tagatty vain kirjailija ja kustantamo, parhaassa tapauksessa vain kirjailija.

- Koitan järjestellä blogitekstit loogisemmin. Esimerkiksi niin kuin Kirjastanissa on tehty; kuva vasemmassa ylänurkassa, julkaisutiedot sen vieressä ja sitten vasta varsinainen arvio.

- Yritän etsiä/tehdä blogille jonkun vähän yksilöllisemmän ulkoasun. Koitan myös valita jatkossa otsikoihin ja vastaaviin sellaiset fontit, jotka a) toimivat kaikilla selaimilla ja b) jos eivät toimi, eivät ainakaan näy comic sansina.

Jos tulee vielä mieleen jotain, millä Lukevaa peikkoa voisi parantaa, niin kommenttia vain! En minä pure. :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n