7. tammikuuta 2016

Flower in a Storm - Shigeyoshi Tagaki

Viz Media
2010 (alkup. 2008)
ISBN 978-1-4215-3241-7
200 s.

Oma

Olen osunut ilmeisestikin lukuvalinnoissani nyt oikeaan monen monituista kertaa putkeen, sillä näitä hyviä vain osuu eteen kerta toisensa jälkeen. Tai sitten olen vain niin haltioissani lukuinnon palaamisesta, että kaikki mitä luen tuntuu hyvältä. Niin tai näin, tällä kertaa tarjolla siis vähän erilaista mangaa. Olen lukenut viimeaikoina paljon shounenia, eli pojille suunnattua mangaa, jossa tapahtuu paljon ja veri roiskuu, mutta romantiikkaa ei juuri ole, tai jos on niin todella vähän. Tällainen on yleensä ihan kivaa ja osaan kyllä nauttia toiminnastakin, mutta halusin kuitenkin vastapainoksi jotain ihan muuta. Flower in a Storm onkin sitten sitä shoujoa, eli tytöille suunnattua mangaa. Hahmot ovat kauniita (jopa ne miehenpuolikkaat), romantiikkaa tursuaa ovista ja ikkunoista ja tässä nimenomaisessa tapauksessa tapahtumia höystetään vielä huumorillakin.

Flower in a Storm kertoo aivan tuikitavallisesta 17-vuotiaasta opiskelijasta nimeltä Riko Kunimi. Tai siis melko tavallisesta. Muuten ihan tavallisesta, paitsi että Rikolla on supervoimia. Eräänä aivan tavallisena koulupäivänä todella epätavallinen henkilö pamauttaa luokan oven auki ja ryntää ase kourassa sisään, vaatien Rikon elämää omakseen. Kyseessä on miljonääriyhtiön perijä Ran Tachibana, 17-vuotias hänkin, ja hän on päättänyt saada Rikon tavalla tai toisella vaimokseen. Riko ei sitä muista, mutta Riko pelasti paitsi päiväkotiryhmän, myös Ranin elämän estämällä autokolarin, jonka Ranin sabotoitu auto miltei aiheutti. Ran väittää rakastuneensa ensisilmäyksellä, mutta Rikoa ei olekaan niin helppo vakuuttaa. Ran vaatii 25 tuntia aikaa vakuuttaa Riko siitä, että Ranin kanssa vihkiytyminen on parasta, mitä Rikon elämässä voi tapahtua.

Kyseessä on todella vauhdikas ja hauska manga. Ran on hahmona hiukan typerä ja "tavallisten ihmisten" tavoista täysin tietämätön. Hän kuvittelee voivansa saada kaiken ja kaikki sormiaan napsauttamalla, mutta Riko opettaa Ranille uudet pelisäännöt. Riko on, lukuunottamatta yliluonnollisia fyysisiä voimiaan, aika tavallinen 17-vuotias. Hänen sydämensä on kertaalleen jo murtunut siksi, että pojat pitävät häntä friikkinä, eikä Riko halua mitään muuta niin paljon kuin olla ihan normaali. Mutta sitten kuvioon astuu Ran, joka näyttäisi rakastavan Rikoa juuri sellaisena kuin tämä on...

Flower in a Storm on todella kevyt ja helppo manga luettavaksi. Vaikka Rikolla on omat ongelmansa ja Ran kamppailee sopeutuakseen Rikon maailmaan ja osoittaakseen olevansa ihan kelpo materiaalia aviomieheksi, loppujen lopuksi kyseessä on kuitenkin melkoinen hömppämanga. Ei huonolla tavalla laisinkaan, ehei, viihdyin tämän parissa oikein hyvin! Kyseessä on kaksiosainen sarja, joten mitään aivan järkyttäviä draamakuvioita ei tässä ehdi olemaan (liian pitkät sarjat ovatkin yleensä loppua kohti melko surkeita), vauhtia ja vaarallisia tilanteita tosin senkin edestä. Koska kyseessä on näinkin pikkuruinen sarja, voi tämän nautiskella vaikkapa välipalaksi kahden kirjajättiläisen välissä. Ei huonompi diili!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n