1. elokuuta 2015

The Woods - James Tynion IV & Michael Dialynas

Kansi: Michael Dialynas
Boom! Studios
2014
ISBN 978-1-60886-454-6
128 s.
☆☆
Oma

Suuri Sarjisprojekti jatkuu. Tällä kertaa vuorossa on The Woods, joka tarttui ostoslistalle booktubesta. Taide näytti (ja näyttää edelleen, mutta siitä lisää kohta) todella hienolta, enkä näemmä voi vastustaa kansia, joissa on kiiltäviä osia. Ideakin tässä oli siinä määrin mielenkiintoinen, että päätin kokeilla. Lisäksi The Woods on kerrankin jonkun muun julkaisijan julkaisema kuin DC Comicsin, Marvelin tai Image Comicsin, kaikki ilmeisesti alansa jättiläisiä. Ei sillä, toistaiseksi olen tykännyt kaikista esimerkiksi Image Comicsin julkaisemista sarjiksista, joten ilmeisesti tunnettu kustannusalan totuus pätee myös sarjiksiin, isoiksi tullaan satsaamalla laatuun.

The Woods kertoo siis high schoolista, joka yhtäkkiä yllättäen siirtyy ajassa ja ulottuvuudessa paikasta toiseen. Ensin high school sijaitsee Milwaukeessa, ja sitten se onkin jollakin toisella planeetalla, joka pian osoittautuu kaasujättiläistä kiertäväksi kuuksi. Sarjiksen idea ja lähtökohdat ovat mielettömät ja tässä sarjassa on potentiaalia vaikka mihin, mutta valitettavasti tässä oli aika paljon sellaisia epäkohtia ja oikomisia, joihin ei voi olla tarttumatta. Suurimpana niistä sellainen, joka pisti silmään heti alkuun. Kuten kouluissa yleensä, myös tässä koulussa on opettajakunta ja oppilaskunta. Opettajat vaikuttavat ihan normaaleilta, samoin koulua käyvät teinit. Käy kuitenkin HYVIN pian selväksi, että henkilökunnassa on mukana myös yksi murhanhimoinen tollo, joka on vain odottanut oikeaa hetkeä päästä toteuttamaan itseään. Jotenkin sarjakuvan tapahtumat tuntuvat liioitellun nopeilta, ja sitä myöten täysin epäuskottavilta. Oppilaat ja opettajat kääntyvät toisiaan vastaan silmänräpäyksessä, eikä asioista edes yritetä päästä yhteisymmärrykseen, vaan heti ruvetaan mätkimään toisia. Ymmärrän toisaalta, että sarjakuvissa tila on huomattavasti rajallisempi kuin perinteisissä kirjoissa, mutta hätäily puree tästä silti ison palan vetävyyttä.

Muutoin sarjis on mieletön. Taide on uskomattoman kaunista ja värejä käytetään rohkeasti. Uudella asuinpaikalla on kokonainen ekosysteemi, jonka Tynion ja Dialynas ovat luoneet. Tähän ekosysteemiin kuuluu tuttuja otuksia, hyttysiä, lepakoita ja karhuja nyt esimerkiksi, mutta irvokkaalla tavalla väänneltyinä. Tunnelma tässä on vähän kummallinen, sillä olisin olettanut paniikkia ja ahdistusta, mutta sellaista ilmapiiriä en tästä kyllä saanut irti. Kenties värikkäät sivut ja opiskelijoiden melko huoleton asenne edesauttavat sitä, ettei ilmapiiri käy turhan raskaaksi. Tuossa iässä sitä kun kuitenkin kuvittelee olevansa kuolematon, ihan sama minkälainen ölli nurkan takaa kurkistaa.

The Woods päättyy myös melkoiseen cliff hangeriin, joka kyllä jättää himoamaan lisää. Tässä on paljon mahdollisuuksia kaikenlaiseen ja ensimmäinen osa herättää rutkasti kysymyksiä, joihin haluaisin tietää vastauksen, mutten siltikään tiedä viitsinkö tarttua enää seuraavaan tällaiseen yhteisniteeseen. Kaikkea muutakin kun olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n