24. heinäkuuta 2015

Kirjankahmimisvimmaa!

Kesäloman (ja erityisesti kesälomarahojen) kunniaksi päätin antaa itselleni luvan törsätä oikein kunnolla. Viime kuussa en ostanut juuri yhtään kirjaa (ehkä yhden, ehkä kaksi), koska päätin mieluummin pitää viikon palkatonta lomaa ja käydä Pienellä Karhunkierroksella sekä Kuusamon suurpetokeskuksessa, jossa hoidetaan loukkaantuneita ja/tai orvoksi jääneitä petoeläimiä jotka muuten lopetettaisiin. Viikon palkaton loma syö kuitenkin neljänneksen jo ennestäänkin häviävän pienestä kirjastovirkailijan palkasta (oikeasti, kirjastoalan työ on melkein kuin vapaaehtoistyötä), joten kirjaostosteluihin ei ihan kauheasti jäänyt varaa. Onneksi työpaikalta kuitenkin useimmiten löytyy luettavaa.

Niin tai näin, myönnettäköön, että tässä kuussa ihan vähän (siis todella vähän) kirjankahmimisvimma karkasi niin sanotusti käpälästä. Toisaalta kyllähän nyt hyviä kirjoja saa ostostella, eikös? Eikös?

Kävin läpi hinkulistaani ja valkkasin sieltä sellaisia kirjoja, jotka ovat keikkuneet listalla jo melko pitkään, mutta jotka ovat jääneet syystä tai toisesta silti ostamatta. Niiden tuli kuitenkin olla sellaisia, jotka edelleen kaiken tämän ajan jälkeenkin vielä todella haluaisin. Jaoin tilauksen kolmeen osaan - nykykirjallisuuteen, sarjiksiin ja sci-fi-fantasia -osastoon - jottei määrä tuntuisi ihan niin pahalta. Tässäpä siis kesäloman niin kutsuttu massive book haul! (Linkit johtavat Goodreadsiin, paitsi kuvauksissa olevat vievät aiempiin arvioihini.)

Tasapainottaakseni ulkomaille valunutta rahavirtaa kipaisin myös erääseen suomalaiseen kirjakauppaan, josta sain neljän (tai hyvällä mäihällä viiden) ulkomaankielisen kirjan hinnalla kaksi (2) suomenkielistä kirjaa. Jännä juttu, ettei tule hirveästi ostostelua Suomesta. Suomenkielisiä ei siis tässä joukossa ihan hirveästi ole.


Laura Ruby - Bone Gap: Kertomus Bone Gapin kaupungista ja sen asukkaista. Tästä kannesta tuli suoraan mieleen Johanna Sinisalon Enkelten verta, vaikka ilmeisesti näillä kahdella ei ole juurikaan mitään yhteistä keskenään. Täytyy tunnustaa, suurin osa näistä kirjoista on hankittu kannen tai pelkän suosituksen perusteella. Synopsis tästä kuulostaa kuitenkin herkulliselta, nuori Roza katoaa, mutta Bone Gapin asukkaat ovat tottuneet katoamisiin, tapahtuuhan niitä Bone Gapissa ihan yhtenään. Finn kuitenkin tietää, ettei Roza kadonnut, vaan että tämä kaapattiin.

Leigh Bardugo - Shadow and Bone: Jatkan edelleen tiiviisti yrityksiäni palata nuoruuteni intohimon eli fantasian pariin. Shadow and Bone aloittaa trilogian, jonka pääosissa on (käsittääkseni) nuori nainen nimeltä Alina. Alina on kenties ainoa, jolla on voima pysäyttää maailmaa riepottelevat pahan voimat, ja voimansa ansiosta hänet kohotetaan ryysyistä rikkauksiin.

Maria Dahvana Headley - Magonia: Magoniaa olen silmäillyt jo pidemmän aikaa. Kyseessä on ilmeisestikin unenomainen ja ennen kaikkea uskomattoman kaunis kirja. Lisäksi kannessa on Neil Gaimanin suositus, joka lupaa joko todella hyvää tai sitten jotakin niin surrelaistista, ettei meikäläinen sitä kykene ymmärtämään. Katsotaan!

Morgan Rhodes - Falling Kingdoms: Yksi booktube-suosikeistani, Regan (PeruseProject) suosittelee tätä kirjaa aina saadessaan siihen tilaisuuden. Minkä minä sille voin, olen helposti vietävissä, mainoksen uhri. :D Synopsiksen perusteella tästä kirjasta ei puutu politiikkaa, väkivaltaa eikä romantiikkaa, joten mitä muuta enää voi toivoa?

Gene Wolfe - Sovinnontekijän kynsi: Eräs ikuvanhoista ystävistäni suositteli minulle joskus tätä kirjasarjaa. Löysinkin Akateemisesta ensimmäisen osan kovakantisena kahdeksalla eurolla ja päätin ostaa sen omaksi. Nyt näin tämän toisen osalta kimaltelemassa kirjakaupan hyllyssä varsin houkuttelevasti, joten miksikäs ei? Nyt tarvitsee enää vain lukea nämä.

Patrick Ness - The Knife of Never Letting Go: Taas yksi monien booktubettajien mainitsema suosikki. Patrick Nessiä on hehkutettu muutenkin ihan todella paljon joskin Paula (<3) sanoi, ettei esimerkiksi A Monster Calls ollut ihan niin hyvä kuin hehkutusten perusteella olisi voinut olettaa. Siitä huolimatta, kirja joka alkaa näin, ei voi olla huono:

The first thing you find out when yer dog learns to talk is that dogs don't got nothing much to say. About anything.
"Need a poo, Todd."

"Shut up, Manchee."
"Poo. Poo. Todd."
"I said shut it."

V. E. Schwab - Vicious: Tässäpä kirja, joka sopii ajan henkeen. Kirja kertoo kaveruksista, Victorista ja Elista, jotka ovat aikojen saatossa päätyneet vastakkaisille puolille. Todella siistin kirjasta tekee se, että sekä Victorilla että Elilla on supervoimia. Uuuu~!

Mary E. Pearson - The Heart of Betrayal: Luin sarjan ensimmäisen osan (The Kiss of Deception) aiemmin tänä vuonna ja tykkäsin siitä yllättävän paljon. Vaikkei kolmiodraama nyt ihan siihen suuntaan ollutkaan taipumassa mihin toivoin, päätin silti lukea tämän toisen osan jahka se ilmestyisi. No, nyt se on ilmestynyt ja tässä se on! Onneksi työt alkavat pian ja tämä päätön lorviminen loppuu.


Ernest Cline - Armada: Science fiction -puolella onkin sitten vähän hiljaisempaa. Olettehan muuten lukeneet jo Clinen Ready Player Onen? Jos ette, niin kannattaa! Ennakkotilasin tämän kuin mikäkin hurmoksellinen fanityttö heti kun tajusin, että tällainen ilmestyy. Armada kertoo Zack Lightmanista, joka on viettänyt elämänsä haaveillen. Kun nuo haaveet sitten käyvät toteen, Zack ei meinaa uskoa onneaan. Vihdoinkin sille syrjitylle kansanosalle joka myös pelaajina tunnetaan, tarjoutuu tilaisuus päästä ihan oikeiksi sankareiksi, Zack heidän joukossaan.

Jeff Vandermeer - Hävitys: Kyselin tästä itseasiassa arvostelukappaletta, mutta joka paikassa vietetään nyt kesälomia, joten se taitanee jäädä saamatta (ainakin nyt, kun kerran ostin tämän jo omaksi, kuka muka tarvitsee kahta). Aloitinkin tätä jo hieman ja ihan hyvältä vaikuttaa. Vei hetken päästä alkuun, sillä Vandermeerin kirjoitustyyli (vai suomennoksenko tyyli?) on hiukan kuivakka, mutta nyt olen päässyt jo tarinaan hiukan sisään. Lupaava on, kovin!


Projekti "Notko maallikosta hyväksi sarjisten lukijaksi" jatkuu! Tässä on nyt vain osa sarjiksista, sillä jostain syystä Book Depository lähettelee näitä hitaammin kuin muita kirjoja. Listaan tähän myös ne vielä tulossa olevat, Goodreadsistähän näkee kannetkin hyvin.

Kuvassa olevat:

Kazu Kibuishi - Amulet, Vol 1: Kibuishi tuli minulle tunnetuksi aikoinaan netissä olevasta Copper-sarjakuvastaan, joka tosin on ollut hiatuksella nyt jo vuosia. Hän on sittemmin toimittanut useiden sarjakuvataiteilijoiden töitä sisältäviä Flight-albumeita, sekä työstänyt näitä omia Amulet-sarjiksiaan. Tämä on ensimmäinen, johon tartun, mutta luottamukseni Kibuishin työhön on suuri.

Jonathan Hickman, Nick Dragotta & Frank Martin - East of West, Vol. 1: Olen sarjakuvista todella pihalla, joten kun joku sanoo että tämä on hyvä, tämä kannattaa lukea, uskon mitään kyselemättä. Lisäksi kun joku sanoo science fictionin ja westernin yhdistelmä, olen totaalisen myytyä naista.

Rick Remender, Wes Craig & Lee Loughridge - Deadly Class, Vol. 1: Jälleen puhtaasti suosituksen perusteella hommattu sarjakuva. Jostain syystä tällainen tumman synkeä ilmapiiri vetoaa minuun. Rick Remender on kaiken lisäksi aika lahjakas kirjoittaja, kuten sain huomata Lowta lukiessani.

Becky Cloonan, Brenden Fletcher & Karl Kerschl - Gotham Academy, Vol. 1: Arvion tästä sarjakuvasta voit lukea täältä. Osa lauseista oli isännän mielestä kuulemma kummallisia, mutta siihenhän te olette jo tottuneet, vai mitä? :D

Rick Remender & Greg Tocchini - Low, Vol. 1: Arvio tästä sarjiksesta löytyy täältä. Jos tykkäät dystopiasta ja scifistä, kannattaa aivan ehdottomasti ottaa tämä lukuun! Suosittelen!

Vielä tulossa:

G. Willow Wilson & Adrian Alphona - Ms. Marvel, Vol. 1: Jottei DC Comics saisi ylivaltaa, täytyy vähän tukea Marveliakin, eikun..?

Kieron Gillen, Jamie McKelvie & Matthew Wilson - Wicked + Divine, Vol. 1: 90 vuoden välein kaksitoista jumalaa reinkarnoituu nuorten ihmisten ruumiisiin. Heillä on kaksi vuotta elinaikaa. Kiehtovaa!

Sui Ishida - Tokyo Ghoul, Vol. 1: Ghoulit elävät ihmisten keskellä. Ne ovat muutoin ihan kuin tavallisia, jokapäiväisiä ihmisiä, paitsi että heitä vaivaa lihanhimo, eikä sillai pornolla tavalla. Ken Kaneki päätyy puolittain ghouliksi, puolittain ihmiseksi ja joutuu siksi ghoulien maailmaan. Tämän sarjan tyyli kutsui, oli pakko hommata omaksi! :D

James Tynion IV & Michael Dialynas - The Woods, Vol. 1: Eräänä päivänä koulu kaikkine oppilaineen ja henkilökuntineen katoaa kuin tuhka tuuleen. He päätyvät toiseen ulottuvuuteen, keskelle kesyttämätöntä erämaata.

Hajime Isayama - Attack on Titan, Vol. 1 & 2: Kääk! Näin tästä tehdystä leffasta trailerin (varoitus, siinä syödään porukkaa) ja vaikken ihan kauheasti enää nykyisellään mangaa luekaan, oli pakko kuitenkin ottaa kokeiluun. Hyvä ystäväni ja lahjomaton otaku Ansku tosin varoitti, ettei mangan piirrostyyli ole välttämättä ihan minun makuuni. No, näillä mennään!

Noelle Stevenson - Nimona: En suoraan sanottuna ole ihan varma, mistä tämä kertoo, mutta taide näyttää hyvältä.


Sitten on vielä nämä nykyromaanit! Näiden jälkeen lopetan ja painun ruoanlaittoon. Aivan törkeän hirveä nälkä, voitteko uskoa?

Amy Zhang - Falling into Place: Sosiaalisista ongelmista on aina kiinnostavaa lukea, erityisesti kun niistä kirjoitetaan mielenkiintoisella tavalla. Tämä kirja vaikuttaa sen suhteen todella lupaavalta.

Jenny Han - The Summer I Turned Pretty: Jenny Hania kehutaan aina ja jatkuvasti, joka paikassa. On ihmeellistä, ettei hänen teoksiaan ole vielä suomennettu, mutta toisaalta nuorten huttukirjallisuus ei ole vissiin vielä mikään juttu? No, ulkomailla tätä ainakin on ylistetty siihen malliin, että pakko kokeilla.

David Arnold - Mosquitoland: Vanhempien avioero pakottaa Mim Malonen jättämään kaiken tutun taakseen ja muuttamaan isänsä kanssa Ohiosta Mississippiin. Mimin äiti kuitenkin sairastuu vakavasti ja tyttö karkaa tämän luokse. Kaikesta päätellen melkoinen roadtrip-romaani.

Lucy Christopher - Stolen: Toinen booktube-suosikkini on Caz (Little Book Owl), joka on useampaankin kertaan maininnut tämän kirjan yhdeksi lemppareistaan. Stolen kertoo tytöstä, joka kaapataan lentokentältä. Stolen on hänen kirjeensä kaappaajalleen, johon hän on vastoin kaikkea todennäköisyyttä kuitenkin ihastumassa. Tukholma-syndrooma on melkein yhtä mielenkiintoinen juttu kuin kulttien muodostuminen, muttei ihan.

Eunsun Kim & Sébastien Falletti - A Thousand Miles to Freedom: Pohjois-Korea on kenties mielenkiintoisin kaikista maailman maista. Olen lukenut näitä selviytymistarinoita jo jokusen aiemminkin, mutta voisin lukea ainakin yhden tai kaksi lisää. Kiinnostaisi tietää, mikä saa miltei 25 miljoonaa asukasta alistumaan diktatuuriin, joka ei edes osaa hoitaa heidän asioitaan. Haluaakokaan edes? Mene ja tiedä.

Ann Aguirre - The Queen of Bright and Shiny Things: Ilmeisesti kyseessä on rakkaustarina. Sen enempää en tästäkään osaa sanoa, muutoin kuin että tämäkin on saanut lähemmän neljä tähteä Goodreadissa. Se riittänee jo itsessään suositukseksi.

Jenny Han - P.S. I Still Love You: Huomasin juuri, että kyseessä onkin jatko-osa. No, ei se mitään. Luen noita muita sillä aikaa, kun odottelen sitä ensimmäistä. Hohhoijaa, Saana, opettelisit lukemaan. Ensimmäisessä kirjassa on kuitenkin tyttö, joka kirjoittaa aina rakkauskirjeitä ihastuksilleen, laittaa ne kirjekuoriin ja postimerkit ja osoitteet päälle, muttei kuitenkaan koskaan lähetä niitä. Eräänä päivänä ne kuitenkin päätyvät maailmalle ja Lara Jean joutuu setvimään seurauksia.

Sharon Huss Roat - Between the Notes: Ivy Emersonin perhe menettää talonsa ja Ivyn rakkaan pianon sen mukana. He joutuvat muuttamaan Lakesideen, "radan väärälle puolelle". Ivy joutuu sopeutumaan täysin uudenlaiseen elämäntyyliin samalla, kun koettaa pitää sen salassa ystäviltään. Enpä nyt oikeastaan tässä vaiheessa voi muuta sanoa kuin voi vitsi, mikä kansi! <3


Olipas se pitkä postaus, mutta paljon oli kirjojakin! Harmi, että kesäloma alkaa olla jo lopuillaan, mutta sellaista se joskus on. Näistä luulisi riittävän iloa pitkään ja synkkään syksyyn ja talveen, tuohon arkkiviholliseeni. Nyt taidan painua tekemään ruokaa (tonnikalapastaa, mmmm <3) ja ehkäpä kenties lukemaan jotakin! Armada houkuttaisi, mutta niin kaikki nämä muutkin. Isäntä lupasi nikkaroida kesälomallaan minulle uuden kirjahyllyn, ihan kokonaan omaksi. Sanoin että sarjishyllyksi, mutta sain luvan laittaa sinne ihan kirjojakin. Alkaakohan tuota kyllästyttää alati kasvavat kirjapinot? Niin tai näin, pian taas nähdään!

11 kommenttia:

 1. Huh, onpa kirjoja! Minä tykkäsin Hävityksestä tosi paljon, kun olin päässyt vähän alkua pidemmälle. Se ei ollut niin yksioikoinen kuin alkuun vaikutti ja aion ehdottomasti jatkaa sarjan parissa. Kiva, kun on noin nikkarointitaitoinen mies. :) Lukuintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, hyvä! Katselin että kovin ohuelta näyttää ja tuomitsin osittain senkin perusteella että on varmaan aika helppo kirja, muttei se siltä kyllä vaikuta. Tuo kieli tosiaan alkuun vähän häiritsi, mutta kun siihen tottuu niin aika hyvin vie mukanaan. :)

   Poista
 2. Kyllä uusi komea kirjapino vaan tekee ihmisen onnelliseksi! ;)

  Samat booktube-suosikit meillä muuten, näköjään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, ei minkään muun asian shoppailu ylenmäärin tee näin onnelliseksi! :D Mutta kirjat. <3 Ehkä se on se lupaus kymmenistä ja sadoista tunneista mielenkiintoisten tarinoiden parissa, itkuista ja nauruista. <3

   Oo! Tykkään myös jessethereaderista. Siinäpä se oikeastaan onkin, en ole vielä löytänyt muita suosikkeja. En toisaalta tykkää jos on liian korkea ääni ja kovasti kirkumista ja käkättämistä. :D Cazilla ja Reganilla on molemmilla tosi miellyttävä ääni. :3

   Poista
 3. No jopas, nyt ainakin luettavaa riittää - vähäksi aikaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin onneksi lähtee ihan näin pahasti tassusta. :D Lomarahoja vain tulikin enemmän kuin osasin uneksiakaan ja kun tuohon vielä lisätään pakotettu kirjanostolakko... *syylliset selittelee*

   Poista
 4. AI että, miten herkullinen kirjarivi!!

  Ja hinkulista on mainio idea, pitääkin kirjoittaa ylös. Mulla käy niin, että ehdin usein unohtaa, mitä kirjoja haluaisin ja sitten menee kauheasti aikaa siihen muistinvirkistelyyn.

  Mulla on kaikki supersankarisarjakuvat lukematta. Pitäisi niihinkin joskus tutustua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinkulistoilla on paha tapa räjähtää käsiin. :D Toisaalta sieltä on hyvä myöhemmin käydä napsimassa pois sellaisia kirjoja, jotka ovat painuneet unholaan tai jotka eivät enää syystä tai toisesta kiinnosta. Jätän joskus tarkoituksella kirjoja hautumaan hinkulistalleni, jotta näen jaksanko kiinnostua niistä vielä myöhemminkin. :)

   Poista
 5. Kauniisti ahmitut kasat! ♥ Itsekin ostin kesälomareissulla ööö... en ole edes laskenut montako kirjaa. Mieheni tosin puhui n. 30 teoksesta. Hups! No, onneksi teosten hinnat ovat kirpparitasoa, siis 0,50-3€/kpl. Lähestyvä muutto ei tosin katso hyällä lipsahdustani. Toisaalta, en osta kirjoja käytännössä muutoin kuin kesälomareissulla, että vuoden aikana ei niitä paljoa näitä reissuja lukuunottamatta tule hankittua.

  P.S. Haastoin sinut! :) http://kirjakissa.blogspot.com/2015/07/kolmen-kirjan-haaste.html (Postaus tulee näkyviin keskiviikkona klo 10:30)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! :D Joskus käy näitä vahinkoja kun tulee kahmittua ihan mahdottomasti kaikkea. Muuttoa olisi tosin kannattanut ajatella! Meillä ei ollut yhtään hauskaa kun kannettiin kirjalaatikoita neljänteen kerrokseen (tässä talossa ei ole hissiä). D:

   Ooh, kiitos haasteesta! <3 Tartun siihen niin pian kuin suinkin. :3

   Poista
 6. Melkoiset kirjapinot :) Minulla on vielä viimeisimmät kirjahankintani listaamatta, pitäisi esitellä ne kunhan ehdin.

  Mitä pidit pienestä karhunkierroksesta? Me kävimme perheen kanssa siellä alkukesästä ja oli tosi upea reissu! Edes loppukierroksella iskenyt rae- ja sadekuuro ei latistanut tunnelmaa. Ehdottomasti otettava joskus uusiksi :) Tuota suurpetokeskusta on kehuttu, pitäisi käydä katsomassa paikka.

  VastaaPoista

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n