Kansi: Nick Dragotta |
2014 (Alkup. 2013)
ISBN 978-1-60706-770-2
128 s.
☆☆☆☆☆
Oma
Taidan olla rakastunut. Osana jättimäistä sarjissaalistani oli tämä kyseinen tekele, East of West, Vol. 1. Olin ihan myyty, kun eräs booktubettaja sanoi samassa lauseessa nuo maagiset sanat sci-fi western. Vaikken pitänytkään Kingin Musta torni -sarjan ensimmäisestä osasta, pidin kyllä niistä seuraavista senkin edestä. En ole koskaan ollut mikään jättisuuri Clint Eastwoodin ystävä, mutta pelasin Red Dead Redemptionia niin ettei ole tosikaan. Lempipelisarjani on Mass Effect, lempparein kirjani ikinä on Dyyni. Aavikot ja sci-fi, siinä yhdistelmässä on vain jotakin vastustamatonta. Tiesin että tulisin tykkäämään tästä heti, kun tuo yhdistelmä mainittiin, mutta että miten paljon, sitä en osannut alkuunkaan arvata.
East of West tipauttaa lukijan keskelle autiomaata, jossa on jotakin merkillistä meneillään. Keskellä hiekkakivimuodostelmaa on piiri, ja tästä piiristä ryömii ilmoille kammottavan näköisiä otuksia. He ovat Maailmanlopun Neljä Hevosmiestä, ja heidän murhanhimonsa käy pian hyvin selvemmäksi. Toisaalla valkeaan pukeutunut valkoihoinen ja valkotukkainen mies astelee saluunaan kumppaneidensa kanssa ja tilaa kolme lasia Sinistä, jonkinlaista viskiä. Baarimikko kieltäytyy tarjoilemasta miehen kumppaneille ja tämä vakuuttaa, etteivät hänen kumppaninsa kuuna kullan valkeana joisi tämän kaltaisessa paikassa. Myös näiden kolmen halu tappaa käy pian selväksi. East of West mässäilee kuolemalla ja väkivallalla, eikä ihme, onhan sen päähenkilö Kuolema.
East of West sijoittuu vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen. Pohjois-Amerikan alkuperäisväestön ja valkoisen valloittajan neuvonpito keskeytyy, kun maahan iskeytyy meteoriitti, ja tämä muokkaa East of Westin maailman hyvin erilaiseksi meidän omastamme. Tässä maailmassa ei ole Yhdysvaltoja, mutta on esimerkiksi New Orleansin kuningaskunta ja Texasin tasavalta. On joukko Valittuja, joiden toimia ohjaa Viesti, muinoin kolmen suurmiehen kirjoittama, jonkinlainen profesia. Sen mukaan maailmanlopun ajat ovat koittaneet, ja Valitut tekevät kaikkensa toteuttaakseen Viestin sisällön. Täytyy tunnustaa, että ilahduin suunnattomasti kun Pohjois-Amerikan alkuperäisväestöille oli annettu näinkin suuri osa tässä sarjassa, yleensä kun he tuppaavat jäämään aina jalkoihin.
East of Westin juonikuvio on mielenkiintoinen. Samoin on sen maailma. Erämaassa ei ole juuri mitään ihmeellistä, mutta ne kaupungit. Nick Dragottan piirrostyyli on kaunis ja selkeä, mutta todella ilmeikäs. Frank Martinin väritystyö on todella ansiokasta ja koko sarjakuvan tyyli kaikenkaikkiaan on kerrassaan hurmaava (vaikka makuasioitahan nämä ovat). Kuten ensimmäiseltä osalta voi odottaa, kyseessä on vasta johdanto maailmaan ja sen tapoihin, mutta silti Jonathan Hickman onnistuu kietomaan lukijan sormensa ympäri. Tunnustettakoon, että tämän luettuani marssin nettikirjakauppaan ja tilasin kaikki seuraavatkin ilmestyneet osat. Jos tykkää sci-fistä, toiminnasta, politiikasta ja westerneistä, suosittelen tätä. Vaikkei tykkäisikään, suosittelen silti. Eihän sitä tiedä, jos vaikka tulisitte järkiinne ja näkisitte kuinka kertakaikkisen mahtavaa westernin ja sci-fin yhdistäminen on. ~.n <3
Kiva että tykkäsit tästä näin paljon! Minuun tämä ei aivan yhtä hyvin uponnut, ja päädyinkin lopulta antamaan tälle vain kaksi tähteä. En vaan oikein missään vaiheessa tuntunut pääsevän tarinaan sisään ja kestikin kauan ennenkuin tajusin mitä tapahtuu. Piirrosjälki on kyllä hienoa, ja loppu jätti sen verran uteliaaksi että voisin joskus kyllä jatkoakin lukea. :)
VastaaPoistaTässä vaan oli kaikkea, mistä tykkään. :D Olin jo ennen kuin aloitinkaan ihan liekeissä tästä, joten kenties sillä oli jotakin tekemistä innostukseni kanssa. Kenties jonakin toisena päivänä tarina ei olisi ihan yhtä hyvin auennut, eikä se nytkään ollut sieltä helpoimmasta päästä. Mutta jokaiselle jotakin, ei kaikesta tarvitse pitää. :)
Poista