1. tammikuuta 2016

Tervetuloa, vuosi 2016!

No huh mikä vuosi! Tänä vuonna en tehnytkään mitään hillitöntä tilastoa, vaan ihan tämmöisen tylsän laskelman vain. Kokosin sentään viiden tähden arviot saaneet teokset tähän, jonkinlaiseksi peikon "lue edes nämä" -listaksi. Osa tosin on jatko-osia, joten kannattanee aloittaa niiden kohdalla ensimmäisestä osasta, mikäli sarja on vielä aloittamatta.

Vuonna 2015 luin yhteensä 89 kirjaa, toisin sanoen 28,818 sivua. En ihan päässyt tavoitteeseeni, joka oli 30,000 sivua, mutta tänä vuonna yritetään uudestaan!

Viisi tähteä saivat kuluneena vuonna nämä muruset (huomasin muuten tätä kootessani, että jopas on vain kaikilla kovin kauniit kannet! Ai miten niin kirja on kokonaisuus kansineen kaikkineen? Voin luvata, että kansi vaikutti (lähes kaikkien) lopulliseen ostopäätökseen):

Rachel Hawkins - Rebel Belle

Southern belle Harper Price edustaa kaikkien high school -elokuvien sitä kaikkein täydellisintä ihannetta. Hän on kaunis, täydellinen, rikas, fiksu, ahkera ja mitä kaikkea muuta. Hänen poikaystävänsä on myös täydellinen, totta kai, mutta kulissit ovat kulisseja.

Sitten Harper törmää tanssiaisiltana naistenhuoneessa haavoittuneeseen talonmieheen, joka siirtää mystiset voimansa Harperiin.


A Thousand Pieces of You - Claudia Gray

Margueriten vanhemmat ovat tieteilijöitä, jotka ovat vastikään kehittäneen uskomattoman keksinnön. Keksinnön nimi on Firebird, ja se mahdollistaa matkustamisen eri ulottuvuuksien välillä. Sitten Margueriten vanhemmat murhataan ja murhaaja pakenee Firebirdin avulla toiseen ulottuvuuteen. Marguerite haluaa asiaan selvyyden ja lähtee perään.


Cinder - Marissa Meyer

Yksi booktuben täysin vallanneista kirjasarjoista on Marissa Meyerin Lunar Chronicles, jonka avausosa Cinder on. Kyseessä on sarja satujen uudelleenkerrontoja, scifillä käänteellä. Avausosa perustuu Tuhkimoon, mutta Cinder onkin androidi. Meyerin luoma maailma on aivan mieletön, ja tämä sarja kannattaa varata kokonaisuudessaan viekkuun, sillä se vie todellakin mennessään. <3 (Sarjan muitakin osia on palkittu viidellä tähdellä, joten hei, kantsuu lukea!)


The DUFF - Kody Keplinger

Elokuvaksikin värkätty kirja kertoo älykkäästä ja nokkelasta Biancasta, joka rakastaa parhaita ystäviään Jessicaa ja Caseytä. Koulua käy myös Wesley Rush, joka romauttaa Biancan maailman parjaamalla tyttöä DUFFiksi, Designated Ugly Fat Friendiksi.
Vänkyrä rakkaustarina, mutta myös todella puhutteleva, hätkähdyttävä ja herättävä kirja monella muulla tasolla. Siis jos se vänkyrä rakkaustarina ei riitä.Maan vihat - Paula Havaste

Periaatteessa Maan vihat on itsenäinen jatko-osa Tuulen vihoille, mutta suosittelisin silti lukemaan myös sarjan ensimmäisen osan. Havasteen teksti on maagista ja suorastaan tuoksuu Suomen luonnolta, hahmot ovat eläväisiä ja kirjat kuljettavat lukijan siltä istumalta vuosisatojen taa. En ollut kovin suuri historiallisten romaanien ystävä, mutta sitten luin Tuulen vihat ja arvostan koko tyylilajia huomattavasti enemmän!


Alive - Scott Sigler

Tämä hiukan Maze Runnermainen teos alkaa siitä, kun sankarittaremme - joka pian saa tietää nimekseen M. Savage, mutta suosii lyhykäisempää Emiä - herää kivisessä arkussa ja joutuu murtautumaan siitä ulos. Koko kirja on täynnä toimintaa, kasteja ja maailmanluontia, erilaisia hahmoja ja jännitystä. Suosittelen, jos vielä jaksat dystopiaa!
Täytyykin tarkistaa, josko tästä olisi jo jatko tullut ulos...East of West, vol. 1 - Jonathan Hickman, Nick Dragotta & Frank Martin

Pyrkimyksissäni tutustua paremmin sarjakuvien maailmaan törmäsin tähän tekeleeseen, jota mainostettiin sci-fi westerninä. Tarvitseeko sanoa enää muuta?
Jos tarvitsee, niin East of West on täynnänsä ihmeellisiä kojeita, aavikkoa, hevosia (mekaanisia), tuhoa, suolenpätkiä ja leiskuvia, toimimattomia romanttisia kuvioita. Mukana on politiikkaa ja salaseuroja. Niin ja mainitsinko jo, että päähenkilö on valkeisiin pukeutunut Kuolema?Uprooted - Naomi Novik

Naomi Novik oli minulle täysin uusi nimi, kun ostin tämän kirjan (puhtaasti kannen perusteella tietämättä juonesta juuri mitään). Nyt haluaisin lukea Novikilta kaiken, mutten uskalla, sillä en usko, että Novik pystyy kirjoittamaan mitään, mikä olisi tätä teosta parempi.
Velho nimeltä Dragon suojelee kylää Metsältä, joka vaanii kyläläisiä. Maksuksi hän vaatii kerran kymmenessä vuodessa kylästä tytön palvelijattarekseen. Sitten kaikki menee päin helvettiä. Huijjui!


Illuminae - Amie Kaufman & Jay Kristoff

Booktube on tullut avukseni monen monituista kertaa, kun lukuinto on ollut vähän hukassa tai en ole oikein keksinyt, mistä innostuisin seuraavaksi. Littlebookowl on yksi seuraamistan booktubettajista, jonka vaikuttava ensireaktio tähän kirjaan myi kirjan minulle aivan ja täysin totaalisesti.
En voi kehua tätä kirjaa tarpeeksi näin pienessä tilassa, mutta avaruusaluksia, sotaa, kuolemaa, zombeja, hakkeri, traaginen rakkaustarina ja AI, josta en sano sen enempää. Illuminaessa on kaikkea ja sitten vielä vähän.


Descender, vol. 1 - Jeff Lemire & Dustin Nguyen

Rakastuin tämän sarjakuvan hahmoihin aivan todella. Descenderin maailmassa ihmiset ja ihmisten luomat robotit ovat kääntyneet toisiaan vastaan, eivätkä suhteet ole sodan jäljiltä aivan kunnossa. Ihmiset haluavat tietää, keitä olivat ne suuret metallihirviöt, jotka kylvivät tuhoa avainplaneetoille tappaen miljardeja. Vastaus piilee pienessä seuralaisrobotissa, Tim-21:ssa.
Tim-21, Bandit ja Driller ovat lempihahmojani ikinä. <3 Niin paljon tunnetta, niin paljon metalliosia. <3


The Rest of Us Just Live Here - Patrick Ness

Koulussa kuolee poika ja kaupungilla näkyy kummia sinisiä valopalkkeja. Kuolemattomat yrittävät tunkeutua kaupunkiin ja aiheuttavat tuhoa ja tulipaloja. Nessin kirjassa ei kuitenkaan seurata sankaritarta, joka urhoollisesti taistelee Kuolemattomia vastaan vaan Michaelia, joka urhoollisesti taistelee OCD:ta ja häiriintyneitä vanhempiaan vastaan taustatukenaan kaksi siskoaan ja parhaat ystävänsä Jared ja Henna.
Kerrankin sivuhahmo on päähahmo, ja Ness on nero! <3

1 kommentti:

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n