25. helmikuuta 2015

Helmikuun kirjasaalis

Koska olen perinjuurin ihastunut tällaisiin postauksiin, jossa ihmiset esittelevät viimeisimpiä lisäyksiä kokoelmiinsa, päätin keskiviikkoaamuni ratoksi tehdä itsekin tämmöisen. Lenkkeilin juuri postille ja takaisin hakemaan loputkin helmikuun saaliistani (josta tosin muutama kirja on vielä matkalla, mutta listaan ne vaikka sitten tuonne loppuun goodreads-linkkeineen, se lienee kirjaihmisille se tutuin foorumi).

Katselin noita nemon kustantamia, valtaisia kuvatietokirjoja kirjakaupassa jokunen viikko sitten ja himoitsin aivan erityisesti tuota Eläinten sukupuuta. Silloin päädyin ostamaan suurensuuren tietokirjan nimeltä Astronomica, joka esittelee avaruutta ja se ilmiöitä. Tilasin jälkikäteen kuitenkin nämä kaksi adlibriksestä, sillä joskus muutamakin euro tuntuu paljolta. Kuten juuri ennen tilipäivää, köh.

Loput kirjat ovatkin sitten Book Depositorystä. Mietin juuri tuossa kotiin kävellessäni, etten tosiaan juuri osta suomenkielisiä kirjoja omaksi. Hinta totta kai ratkaisee, mutta erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuutta suomennetaan niin perinjuurin vähän ja sekin vähä mitä suomennetaan, yleensä käännetään todella myöhään esimerkiksi Ruotsiin tai Venäjään verrattuna (Venäjä on kuulemma oikea tehokääntäjä, osaisinpa venäjää). Tämänkertaisiin kirjoihin vaikutti mm. little book owlin kirjahyllykiertue (ahhaha, minusta ei ainakaan tule koskaan kääntäjää) sekä jessetereaderin samanlainen.

Ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle kirjat ovat siis:

Andrew Smith: Winger - Kertoo Ryan Dean Westistä, joka opiskelee sisäoppilaitoksessa. Muuta en juuri tästä kirjasta tiedä, mutta ainakin se on hieno!

Victoria Aveyard: Red Queen - Kuka voi vastustaa verta valuvaa kruunua? Mmh. <3

Sarah J. Maas: Throne of Glass - Yritän lukea enemmän fantasiaa, ihan oikeasti yritän. Luin sitä nuorempana niin paljon, mutta jostain syystä se ei nyt vaan lähde. Oletan, etten ole vain löytänyt vielä Sitä Oikeaa. Kenties pitäisi palata takaisin Raistlinin pariin?

Jay Kristoff: Stromdancer ja Kinslayer (Lotus War kirjat 1 & 2) - Japanilaista steampunkia. Japani nostaa jostain syystä jälleen päätään kirjavalikoimassani. Hm. Steampunk on myös yksi taiteen suuntaus johon haluaisin tutustua, mutta josta en vain saa oikein kiinni. Silti, aion yrittää!

Kazu Kibuishi (toim.): Flight vol. 3 - Nelosvolyymissä on mukana JP Ahonen (siis Villimmän pohjolan tekijä), mutta perfektionistin täytyy hankkia kaikki osat. Mielellään järjestyksessä. Ja samalta kustantajalta niin, että ne ovat saman kokoisia ja näköisiä. Kyllähän te nyt tiedätte.

Katie Scott & Jenny Broom: Eläinten sukupuu - Aivan järjettömän mielettömän nätti kirja, joka käsittelee eri lahkot hyvin suppeasti, mutta suupalan kokoisina. Lapsille suunnattuhan tämä onkin, eli sinällään hyvä! Jos kiinnostuu jostakin enemmän (niin kuin esimerkiksi haista, joista kuvattuina on vain (yllätys, yllätys) valkohai) voi siihen perehtyä sitten toisaalla lisää.

Aleksandra Mizielinska ja Daniel Mizielinski: Suuri karttakirja - Huikean hieno kuvaus eri maista, kuvitettu jännittävin kuvin. Kukin maa on niin täynnä kaikkea mielenkiintoista tilpehööriä, että sivuille voisi juuttua tunneiksi. Ihan parhautta koko kirja! <3 Oli myös hauska huomata, kuinka vähän oikeasti tietää eri maista. Ihan kaikkia tässä ei tosin kuvata (esim. Koreat jäävät täysin sivuun), mutta varmaankin on ollut tarkoituksena pitää kirja käsiteltävissä.

Marissa Meyer: Cinder - Tämä kirja tuijotteli minua jo ollessani työharjoittelussa Pointin kirjastossa joskus 2013. Päähenkilö on kyborgi, enough said.

Lisa Genova: Left Neglected ja Still Alice - kollegani suositteli Genovan kirjoja ja kun Moore vielä voitti Oscarin parhaasta naispääosasta Still Alicessa, pakkohan tämä oli hommata. Vielä kun ajattelee kuinka todennäköistä on, että tässä vielä itse hapertuu aivoista. Pelottava ajatus, mutta toisaalta se antaa syyn elää jokaisen päivän täysillä!

Ja vielä viimeisenä Amanda Sun: Ink - Japaniin sijoittuva nuortenkirja, jossa on (ilmeisesti) paperijumalia. Hurrrjan nätti, vesivärimaalatun näköinen kansi. Todella hieno. Aloitinkin tätä jo vähän, ja kirja tuntuu aika samanlaiselta kuin animen tai japanilaisen iltapäivädraaman katsominen - samanlaisia pysähtyneitä hetkiä ja merkityksekkäitä katseita. Voin hyvin kuvitella vaikkapa YamaPIn Tomohiroksi. Oih ja voih, fanityttöhuokaus!

Ja tosiaan, matkalla on vielä jokunen kirja, nimittäin:
Amanda Sun: Rain (Inkin jatko-osa, jonka tilasin heti kun tajusin, kuin lupaavalta ensimmäinen osa vaikuttaa)
Cheryl Strayed: Wild (suomennettu nimellä Villi vaellus, johon myös tartun kollegan suosituksesta)
Brandon Sanderson: The Final Empire (Mistborn-sarjan ensimmäinen osa)
Kody Keplinger: The DUFF (pakkohan tämä oli ostaa, kun elokuvakin ja kaikkea...)
Margaret Atwood: MaddAddam (tämä oikeastaan makoilee jo tuolla pöydällä, en vain huomannut napata sitä tuohon kuvaan mukaan.. oho.)

6 kommenttia:

  1. Nämä kirjahankintojen esittelyt ovat yksiä minunkin suosikkejani ja työstän parhaillaan itsekin yhtä :D Aivan mahtavia hankintoja sinulla (taas kerran!). On niin kiva huomata miten samanlainen kirjamaku meilläkin on niin saan monia mielenkiintoisia vinkkejä täältä :)

    Tuosta pinosta olen lukenut Throne of Glassin, Cinderin sekä the DUFFin. Ink löytyy e-kirjana ja luen sen varmaankin heti Holly Blackin White Catin jälkeen. Still Alicen meinaan käydä vielä tänään hakemassa, sillä se vaikuttaa tarinana todella koskettavalta. Lisäksi minua hieman polttelee tuo Red Queen kun toisaalta kuulen siitä mahtavia mielipiteitä, mutta toisaalta juonikuvauksen perusteella se kuulostaa hieman kliseiseltä... Mutta kyllä minusta tuntuu, että kirjalle täytyy antaa mahdollisuus, sillä ei kai se kaikki hypetys voi olla ihan tyhjää puhetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mäkin aina mielenkiinnolla luen sun listaukset (ja bloggaukset, mutta varovasti, etten lue liikaa!) koska kirjojahan ei voi koskaan olla liikaa, eihän? Pitäisi koittaa oikeasti sulkeutua vain syvemmälle kuplaan, niin ei tulisi osteltua niin paljon kaikkea... :D

      Hommasin itsekin tuon Red Queenin puhtaasti kaikkien hehkutusten perusteella, en tiedä onko se niiden arvoinen. Ajattelin kuitenkin kokeilla, josko se vaikka oikeasti olisikin hyvä!

      Kollega, joka on aiemmin työskennellyt mm. muistisairaiden parissa, kehui tuota Still Alicea todella paljon, mutta sanoi myös, että se on aika rankka kirja. Arvaahan sen, kun Alzheimer on kuitenkin toistaiseksi sairaus vailla parannuskeinoa. Ihanaa päästä taas uusien kirjojen kimppuun! Luettavia ja keskeneräisiä on jonoksi asti, mutta jostain syystä mikään niistä ei oikein nappaa. :<

      Poista
  2. Eiii vitsi, mä niin haluan ton karttakirjan ja ton eläinkirjan. <3 Kerro, kun alotat MaddAddamin! Munkin pitäs, mut en oo lukenut englanniksi pitkään aikaan, niin en jaksais oikeen orientoitua.

    P.S. Ootko lukenut Totuus Harry Quebertin tapauksesta
    P.P.S. Tää ei nyt ollut kovin esimerkillinen kirjablogikommentti, haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi isot lastentietokirjat on kyllä niiiiiin hienoja! Mun pitäis lukee viel The Year of the Flood täs ensin, en oikein tiiä... Se on sillee kauheen mielenkiintonen, mut toisaalt haluisin vaan lukee Crakesta, koska rakastuin siihen vähän. <3 Täytyy nyt koittaa päästä siitä yli ja jatkaa ton sarjan parissa. :D

      Toi Harry Quebert on menny multa ihan ohi. Sun suosituksesta mun täytyy varmaankin lukee se! Vaik eikö se oo ihan tosi kamala tiiliskivi?

      Poista
    2. Aijjaa, haha! Mä luin Oryx ja Craken ja Herran tarhurit väärässä järjestyksessä ja tykkäsin jommastakummasta enemmän, mut en muista kummasta. :'D Toisaalta muistaakseni ne oli oikeestaan hyvin erilaisia keskenään, joten ehkä vertailu ei oo kovin reilua.

      Mä nimenomaan en suosittele lukemaan, jos oot kerran tähän asti päässyt lukematta! Yks kehnoimmista kirjoista, jonka oon lukenut.

      Poista
  3. Still Alice kiinnostaa minuakin. Lapsille tehdään todella kauniita kirjoja, ja tuo eläinkirja vaikuttaa juuri sellaiselta silmäkarkki-hyötykirjalta, jota olisi ihana lukea. :)

    VastaaPoista

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n