11. helmikuuta 2015

Rebel Belle - Rachel Hawkins

G. P. Putnam's Sons
2014
ISBN 978-0-399-25693-6
345 s.

Oma

Rebel Belle on yksi niitä kirjoja, joka aina silloin tällöin ilmaantui Book Depositoryn tai Goodreadsin ehdotuksiin, mutta jonka vaaleanpunainen (olkoonkin että siinä on tikari) kansi hämäsi minua siinä määrin, etten viitsinyt ensialkuun edes ottaa selvää siitä, mikä tämä kirja oikein oli naisiaan. Tässä eräänä päivänä huomasin Goodreadsissa seikkaillessani, että tälle kirjalle on piakkoin ilmestymässä jatkoa. Lueskelin muutaman kommentin ja niiden perusteella minun oli pakko perehtyä tarkemmin tähän ensimmäiseen kirjaan. Kuten nykyään on muodissa, kirjan kuvausteksti ei juuri kerro kirjan oikeasta sisällöstä, mutta tässä tapauksessa se ei haitannut, nimittäin kyseessä on MIELETTÖMÄN hyvä kirja. Tästä nyt suomentajalle vinkkiä.

Rebel Belle kertoo Harper Pricesta, tytöstä, joka on luokkansa priimus ja takuuvarma Homecoming Queen. Hän on omistanut elämänsä koululleen ja itsensä täydelliseksi tekemiselle, hänellä on - ainakin pintapuolin - täydellinen perhe, koti ja poikaystävä, parhaasta ystävästä ja todistuksesta puhumattakaan. Koulun tanssiaisiltana Harper kuitenkin poikkeaa naistenhuoneessa laittamassa huulikiiltoa, ja joutuu kummalliseen tilanteeseen, jossa koulun talonmies Mr. Hall lukkiutuu naistenhuoneeseen hänen kanssaan, paljastuu valeasuiseksi nuoreksi mieheksi, suutelee häntä (tai oikeastaan puhaltaa jotain kylmää hänen suuhunsa, hrr) ja kuolee sitten miekanviiltoon. Seuraavaksi Harperille selviääkin, että hän on Paladin, jonka tehtävä on suojella (ketäpä muuta?) David Starkia, poikaa, jota Harper inhoaa kenties kaikkein eniten koko koulun oppilaista.

Pelkäsin koko ajan kirjaa lukiessani, että se kompastuisi johonkin nuorten fantasian miljoonista kliseistä. Yllätyksekseni kirja pysyy tuoreena loppuun saakka. Rebel Belle heittää kaikki ennakkokäsitykset päälaelleen ja tuo genreensä raikkaita tuulia. Harper on siis tyttö, joka suojelee Davidia. Siinäpä jo heti yksi uusi juttu. Sitten paljastuu, että kirjassa ei ole kolmiodraamaa, vaikka ainekset siihen kyllä löytyy. Selviää myös, että Harperin poikaystävä Ryan Bradshaw on kenties herrasmiesmäisin teinipoika koskaan. En lähtenyt tutkimaan, kuinka totuuspohjainen tai tutkittu kirjan Paladin-juonikuvio on, mutta olen ainakin itse täysin myyty. Liityn siihen kuolaavien fanityttöjen joukkioon, joka odottaa seuraavaa osaa kuin kuuta nousevaa. Olipa virkistävää lukea vaihteeksi jotain aivan erilaista. <3

4 kommenttia:

 1. Minä niin haluan lukea tämän! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue, lue! Ihan mielettömän älyttömän törkeän hyvä kirja! <3 Tosi hankala tarttua nyt tämän jälkeen oikein mihinkään kun oikeastaan tahtoisi vain saada sen kakkososan käsiinsä... :D

   Poista
 2. Luin viime kuussa saman kirjailijan Hex Hallin. Pidin siitä kovasti ja tämäkin alkoi kiinnostaa ihan eri tavalla. Olen kuullut tästä paljon kehuja Booktube-kanavilla, mutta jostakin syystä olen sivuuttanut kirjan epäkiinnostavana. Luen tosin varmaan ensin tuon Hex Hall -sarjan loppuun, mutta sitten harkitsen tätä vakavasti. :)

  VastaaPoista
 3. Kiinnostuin! Kuulostaa kirjalta, josta kohta tehdää elokuva (vai onko jo tehty?).

  VastaaPoista

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n