28. joulukuuta 2014

Tilastoja, tilastoja!

Innostuin aivan valtavasti joskus taannoin näistä infographiceista ja olen nyt pitkään miettinyt, mitä kivaa tällaisella voisi tehdä. Päätinkin sitten luoda blogini sisällöstä tällaisen pikkuisen, josta näkyy ainakin joitakin tietoja vuodesta 2014! Toivottavasti pidätte tästä. Keräsin myös sivuun kaikki ne kirjat, joille olen tänä vuonna antanut kaikki viisi tähteä ja kokosin niistä jonkinlaisen "jos et tiedä mitä lukisit, lue edes nämä" -tyyppisen listan.

Oikein erinomaisen lukuisaa vuotta 2015 ja nähdään jälleen tammikuussa! Peikko painuu alkuviikoksi vielä takaisin töihin, mutta torstaina alkaakin sitten jo taas huikea 11 päivän mittainen loma. Eiköhän siinä kerkeä taas jotakin lukemaankin. ~.n Oikein hyvää uutta vuotta kaikille, joiden silmiin tämä osuu!

Notkopeikon tähtösten lista 2014:

James Dashner - The Scortch Trials
Salla Simukka - Musta kuin eebenpuu
Maria Turtschaninoff - Anaché
Sami Lopakka - Marras
Orson Scott Card - Ender's Game
Brian K. Vaughan - Saga
Rainbow Rowell - Fangirl
Terhi Rannela - Läpi yön
Rainbow Rowell - Attachments
Anne McCaffrey - Lohikäärmeen lento
Reija Kaskiaho - Nikottelua
Andy Weir - The Martian
 

10 kommenttia:

 1. Ihanaa uuttavuotta sullekin! Toi taulukkojuttu on ihan mahtava, tollasen vois joskus tehdä itsekin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppoa oli jopa tämmöisen rähmäkäpälän saada tuollainen aikaan! Taulukoiden tekeminen on muutenkin tosi hauskaa, kiva nähdä miten on tullut vuoden aikana luettua. <3 Hauska huomata, että yleensä luen eniten silloin, kun olen kaikkein stressaantunein. Jännää. :D

   Poista
 2. Hieno kooste! :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Wautsi, mahtavan näköinen tilasto! Omani valmistuu kovaa vauhtia... :D
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilastot on vaan niin kiintoisia! <3 Tähän kun sai vielä tuommoista interaktiivisuuttakin, esiin pompsahtelevia numeroita ja sellaista. :D Tsemppiä tilastojen värkkäämiseen!

   Poista
 4. Aivan upea kokoonpano! Tämmöinen kiinnostaisi itsekin tehdä! Etsin jokin aikaa sitten jotakin hyvää tilasto-ohjelmaa, mutta se meni liian tylsäksi ja näytti kuivalta. Tämä sinun näyttää todella hyvältä. Vuosi 2014 on ihanasti ja mielenkiintoisesti esitelty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piktochartilla oli ainakin hyvä tehdä ja ilmaisistakin pohjista löytyi ihan hienoja, joita voi sitten muokata omannäköisekseen. Mitäänhän tuo ei laske valmiiksi vaan numerot pitää itse laskeskella ja sitten siirtää tuonne, mutta jos on innostunut niin ei se ole homma eikä mikään! :) <3

   Poista
 5. Hienoja kuvia. :) Ja toki komea luettujen määrä. Minä innostuin pitämään excelillä tilastoja luetuista kun aloitin blogin, mutta alkuvuodesta into lopahti täysin. Nyt olisi tietysti kiva vetäistä tilastot blogiin, mutta pitää tyytyä ihailemaan niitä ahkerampien blogeista. :) Keskimääräinen sivumäärä tuntuu korkealta. Luulen, että itselläni se olisi matalampi kun luen jonkin verran pienoisromaaneja ja muuta lyhyempää kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 300 sivua on suunnilleen se määrä, mitä useimmissa nuortenkirjoissakin on, joissain on jopa lähemmäs 400 sivua. Osittain se kyllä johtuu puhtaasti isommasta fontista ja väljemmästä sivun layoutista. Mullakaan ei ollut näitä missää ylhäällä, otin käteen paperia ja kynän ja laskin kun innostuin. :D En usko että mullakaan olisi innostus riittänyt pitkin vuotta pitämään kirjaa näistä, mutta inspiraation puuskassa onnistui tämmöinen. <3

   Poista

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n