30. syyskuuta 2014

Syyskuussa kirjaostoksilla

Viime vuonna vietettiin Osta täysihintainen kirja -päivää syyskuussa, johon tosin osallistuin vasta lokakuussa. Tänä vuonna ajatus oli, että ostettaisiin kirja, minkähintainen tahansa, mistä paikasta tahansa. Myönnettäköön, että olen edelleen Book Depositoryn edullisten hintojen houkuttelema, ja ostinkin sieltä vinon pinon kirjoja. Kuva niistä tulee tässä:


Vasemmalta oikealle järjestyksessä kirjat ovat seuraavat:

Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer - Jonkinlainen nuorten dekkari, en ole vielä kerennyt perehtymään sen tarkemmin että osaisin juuri muuta sanoa, mutta tämä löytyi useammankin yhdysvaltalaisen nuortenkirjaekspertin vuoden 2013 top 20 kirjatapauksista, joten päätin ottaa tämän lukuun.

Robin Hobb: Farseer Trilogy - Useampikin on suositellut Robin Hobbia minulle. Olen kohdannut niin epäuskoa kuin vähän halveksuntaakin sen vuoksi, etten ole lukenut ensimmäistäkään Hobbin kirjaa. Sori, mutta Drizzt oli muksuna paljon mielenkiintoisempi (puhumattakaan ohuemmasta). Nyt aion korjata tämän epäkohdan. Hobbin englanti on vain fantasiakirjoille melko tyypilliseen tapaan aika kuvailevaista, hidastempoista ja noh, hankalaakin. Otan Hobbin enemmän nautiskelun kannalta kuin niin, että kirja pitäisi saada luetuksi päivässä.

Anne McCaffrey: Dragonriders of Pern - Lohikäärmeen lento oli minulle nuorena jonkinlainen lohtukirja. Palasin siihen uudestaan ja uudestaan, enkä pettynyt, kun luin sen tässä hiljattain uudemman kerran. Sarjaahan on suomennettu vain kolme osaa (joidenkin mielestä väärässä järjestyksessä, mutta järjestys on kuitenkin kirjailijan itsensä suosittelema: ensin kaksi ensimmäistä osaa alkuperäistä trilogiaa, siihen väliin Harper Hall trilogia ja sitten viimeinen osa alkuperäistä), joten ajattelin kokeilla lukea englanniksi. Näissä kirjoissa on hyvin samankaltaista kieltä kuin Hobbin kirjoissa, joten hankalahkoa on, etenkin kun tietää sanat kyllä suomeksi.

Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After - Perkinsin kirjat ovat tulleet vastaan useammassakin eri yhteydessä. Ajattelin kokeilla kerrankin jotain helppoa tyttöjenlällyä. Katsotaan mitä tästäkin tulee.

John Green: Paper Towns - John Green nousi Suomessakin suuren kansan tietoisuuteen Tähtiin kirjoitetun virheen myötä. Nyt Paper Townsistakin on tulossa elokuva ja arvatkaa kuka haluaa olla hipsteri? Pakkohan se on lukea ennen kuin se suomennetaan ja elokuva tulee ulos, ihan vaan että pääsee sanomaan!

Näiden kirjojen lisäksi ennakkotilasin vielä Marie Lun uuden, piakkoin ilmestyvän The Young Elites -teoksen. Aiemmin olen lukenut Lulta huikaisevan hienon Legend-sarjan. En odota tältä uudelta kirjalta yhtään vähempää, melkeinpä toivon, että Young Elites olisi, mikäli suinkin mahdollista, vielä parempi kuin Legend.

Tilasin myös ihan kiusallani kaksi ensimmäistä osaa Päätalon Iijoki-sarjaa. Huonemiehen poika ja Tammettu virta ovat siis matkalla luokseni, mutta saattaa mennä kesälomalle ennen kuin ehdin tarttua niihin. Täällä Pohjantähden allakin odottelee tuolla vielä vuoroaan (ensimmäinen kirja oli mielettömän hyvä, mutta jotenkin se jäi). Voisiko joku muuten tehdä niistä uuden painoksen? Minua ei nappaa yhtään nuo tuollaiset järkäleet joissa on kolme kirjaa samassa.

4 kommenttia:

 1. Päätalo-ostoksille nostan hattua... isosti! Taitavat jäädä minulta lukematta... tai ehkä eläkkeellä, jos sinne asti koskaan selvitään. :D Houkuttelevan näköisiä kirjoja. :) Book Depository onkin minulta tutkimatta. Siellä oli joku muukin käynyt ostoksilla (tai ainakin se mainittiin jossain postauksessa). Pitääpä käydä tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vastahan tässä oli uutinen ettei pian kukaan pääse eläkkeelle ennen kuin on yhdeksänkymppinen, tai jotain. :D

   Kuulostamatta liikaa kävelevältä mainokselta, niin Book Depository on ollut yksi mun suosikkipaikoista ihan vaan jo sen hintatason vuoksi. Postikuluja ei peritä, mutta toimituksissa kestääkin sitten sen edestä. Opiskelijana vaan oli pakko ostaa sieltä mistä halvalla sai, nyt oon vaan niin tottunut sitä käyttämään, että on kuin toinen luonto. :D Kannattaa kokeilla, oon tässä vuosien saatossa tilannut sieltä aika reippaasti kirjoja ja yksi puhtaasti heidän puoleltaan tehty virhe on tullut. Paremmin silti kuin moni muu nettikauppa, kehtaisin väittää.

   Poista
 2. Blogissasi on ilmeisesti odotettavissa kiinnostavia postauksia tulevaisuudessa. Nuo Hobbin kirjojen selkämykset ovat niin viehättävän näköisiä, että ne voisi ottaa omaan hyllyyn pelkästään ulkonäöllisin perustein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat todella hienoja! <3 Ihastuin tuohon ulkoasuun kun etsin tavoilleni uskollisesti jotakin nättiä. Noissa on näppituntumakin ihana. <3 Harper Voyagerin julkaisemia.

   Poista

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n