18. tammikuuta 2014

Oho, haaste! :o

En yleensä juurikaan kirjoittele tänne mitään "turhaa", mutta kun minut nyt kerrankin haastettiin johonkin, niin pakkohan siihen sitten oli vastata. Tarinoiden syvyydet -blogin Nina Mari paukautti tällaisen haastekysymyslistan, ja ainahan sitä itsestään on mukava puhua.

1. Millaista musiikkia kuuntelet ja milloin?

Musiikkimakuni riippuu todella paljon päivästä. Joskus uppoaa nuoruusaikojen nostalgiahipat (kuten Alice Cooper ja Mojo, nyt vaikka), toisinaan kuuntelen uusinta uutta (siis radiota) ja joskus sitten kokeilen ja saatan jopa löytää jotain hyvää. Viimeisin näistä löydöistä on sellainen post rock bändi kuin God is an astronaut. Todella hieno. <3 Kuuntelen musiikkia kaikki työmatkat ja usein kun haluan oikein keskittyä johonkin. Joskus esimerkiksi ennen kirjoittamisrupeamaa saatan etsiä tunninkin fiilikseen sopivaa biisiä, jolla pääsisi flown nurkkaan kiinni.


2. Mistä sait idean (kirja)blogin aloittamiseen?

Kirjablogi syntyi rakkaudesta bloggaamiseen (olen pitänyt jo jonkin aikaa henkilökohtaista blogia, joka on tosi jäänyt tämän myötä vähän vähemmälle huomiolle) sekä koulussa olleista lukupäiväkirjatehtävistä. Tykkään kirjoittaa käsin, mutta koulutehtävien teko on jostain syystä aina ollut aivan järjettömän puuduttavaa. Kirjablogin ylläpitäminen antoi puhtia sellaisten kammottavan ikävien kirjojen lukemiseen kuin vaikkapa Candide. Täällä pohjantähden alla olisi varmaan uponnut ilman apujakin, mutta jostain syystä kirjablogista tuli yllättävän rakas harrastus. Bloggaaminen auttaa selvittämään omia ajatuksia ja tunteita luetuista kirjoista, sekä helpottaa niiden muistamista myöhemmin, kun täytyy esimerkiksi vinkata jollekulle jotakin kirjaa.

3. Kuinka usein olet internetissä ja liittyvätkö istuntosi yleensä jollain tavalla kirjoihin?

Olen jo työnkin puolesta paljon netissä, mutta vietän ison osan vapaa-ajastakin koneella. Kirjoihin istunnot liittyvät yleensä aina tavalla tai toisella, välilehdissä on auki kirjablogeja, bloggaajien Facebook-ryhmä, nettikirjakauppojen sivuja ja toki blogger. Viimeisimpänä lisäyksenä on nyt Goodreads, jota koitan opetella käyttämään. Internet kulkee aina mukanani, jos ei koneella niin puhelimessa. Joskus käy niin onnettomasti, että sitä ei ole saatavilla ja silloin on orpo, mutta samalla todella tyyni olo. On ihanaa kun tietää, että nyt voi ihan oikeasti vain rauhoittua ja keskittyä omiin, yksityisiin juttuihin.

4. Seuraatko uutisia säännöllisesti?

Luen yleensä vähintään uutisotsikot, mutten voi sanoa, että aktiivisesti seuraisin, mitä maailmalla tapahtuu. Uutisista aiheutuu usein vain turhaan pahaa mieltä ja murhetta, joten vietän mieluummin aikani eskapistisessa pienessä kuplassani. Työssäni on kuitenkin pakko tietää edes suurinpiirtein maailmanmeno, joten yleensä vilkuilen tosiaan ne otsikot, etten ole täysin pihalla kun asiakas tulee juttelemaan eduskunnan uusimmasta mokasta tai siitä ja siitä julkkiksesta josta kirjoitettiin se ja se kirja ja nyt siitä tehdään elokuva.

5. Missä toivot olevasi viiden vuoden kuluttua?

Joko Seinäjoella opiskelemassa kirjastoalan tradenomiksi tai jo valmistunut ja (vakituisissa) töissä jossakin mielekkäässä, mukavassa paikassa. Voisin myös asua isommassa asunnossa/talossa, jossa olisi oma kirjasto ja enemmän tilaa koirille. Yhden voisin vielä ottaa. :)

6. Kirjoitatko omia tarinoita?

Kirjoitin aikaisemmin aika paljonkin. Lisäksi harrastin luovaa kirjoittamista ja tekstimuotoisia roolipelejä, jotka vaativat aika paljonkin aikaa ja mielikuvitusta. Nykyään sellaiseen ei enää oikein riitä resursseja, mutta kirjoittaminen on silti rakas harrastus.

7. Millainen on paras lukuympäristö?

Meinasin sanoa, että oma sänky lämpöisen peiton alla, mutta sellaiseen tuppaan lähes poikkeuksetta nukahtamaan. Paras taitaa olla työmatkan aikana bussissa, luurit korvissa ja omaan kuplaan sulkeutuneena. Musiikki hukuttaa äänet ja joskus toivon, että työmatka kestäisi ikuisesti, jotta voisin vain jatkaa lukemista.

8. Onko sinulle helppoa heittäytyä mukaan kirjan maailmaan?

Riippuu todella paljon kirjasta. Useimmiten on, etenkin kun saan hukutettua muut äänet ympäriltäni, mutta joskus en vain pääse kirjaan sisään. Sellaiset kirjat kovin usein jäävätkin sitten kokonaan lukematta.

9. Kenen päähenkilön kenkiin haluaisit astua ja minkä kirjan seikkailun haluaisit itse kokea?

Tämä on hei aika helppo. Harry Potterin, tietenkin. Kasvoin samaa vauhtia Potterin kanssa, joten kirjoihin oli aikoinaan todella helppoa samaistua ja kukapa ei olisi toivonut, että postiluukusta jonain päivänä kolahtaisi kutsu Tylypahkaan? Voisi toisaalta olla aika hauskaa astua myös Terry Pratchettin Kuoleman saappaisiin. Kuolema on ehdoton lempparini Kiekkomaailmalaisista.

10. Mikä on ensimmäinen kirja, minkä muistat itse lukeneesi?

Liisa Ihmemaassa. Minulla on tuo kyseinen puhkiluettu kirja edelleen hyllyssä, joskaan en uskalla enää juuri koskea siihen kun se on niin kärsinyt.

Voisin kierrättää nämä samat kysymykset (vain parhaita matkitaan ja hyvät ideat kannattaa aina varastaa, eikös) seuraaville:
Morren maailma
Kuuttaren lukupäiväkirja
uppoa hetkeen

2 kommenttia:

 1. Kiinnostavia vastauksia :) Minusta on aina mukava lukea bloggaajien itsestään kertomia juttuja, koska ne auttavat oppia tuntemaan hieman bloggaajaa mielipiteiden takana.

  Ja tuo God is an Astronaut on todella hyvä! Kauniita melodioita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Go is an Astronaut oli vähän yllättävä löytö. :D En muista miten päädyin siihen, Mogwai taisi olla ainakin yksi välivaihe. Post-rock on tosi hyvää fiilistely ja -kirjoitusmusaa. <3 Tykkään lukeakin, kun on jotain musiikkia mikä sopii kirjaan. Esimerkiksi tänään bussissa kuuntelin Deus Ex: Human Revolutionin soundtrackia kun luin The Scorch Trialsia. Auttaa pääsemään paremmin tunnelmaan. :)

   Tämä olikin ensimmäinen haaste jonka olen koskaan saanut, kiitos sinulle siitä! :3 Oli hauskaa vastailla kysymyksiin ja miettiä vastauksia. :)

   Poista

Jätä viesti, niin palaillaan! ~.n